Боксовият промоутър Ивайло Гоцев, който движи делата на Кубрат Пулев, излезе с интересно послание към щаба на Антъни Джошуа и призна, че се водят преговори за придвижване на мача за световната титла възможно най-скоро.

Идеята на Гоцев е това да стане без публика. Към момента боят трябва да е на 25 юли в Лондон, след като бе отложен от оригиналната дата - 20 юни.

Но сега се говори за придвижване на битката дори по-скоро, въпреки обстоятелствата и глобалната блокада на събития, включително във Великобритания.

Планът идва от българския импресарио, както и от сътрудника му Джон Вирт и компанията Epic Sports & Entertainment, на която Гоцев е изпълнителен директор.

"Знам, че Еди Хърн постави под съмнение плана на Дейна Уайт за битките в UFC, които ще са в изолирани помещения и без публика по време на пандемията - казва в обръщението си българският спортен мениджър. - През последните сто години обаче историята помни, че боксът е устоявал на някои от най-големите предизвикателства пред планетата ни. И по време на Голямата депресия, и на две Световни войни или трагедията на 11 септември, точно боксът е бил първи в това да върне нормалния ритъм, да плени сърцата и умовете на хората.

Сега Пулев срещу Джошуа трябва да се случи, независимо от обстоятелствата!"

Дейна Уайт организира галавечерта UFC 249 за 18 април на частен остров, напълно изолиран и обезопасен за състезателите, като боевете в клетката на ММА ще са без публика - само пред щабовете на бойците, съдиите и медицинските лица.

Президентът на Epic Sports & Entertainment Вирт пък добавя към това послание, че на 4 април, в разгара на пандемията, в Щатите имаше състезание по кеч - Wrestlemania.

То бе в Орландо, Флорида, без публика и само с необходимия за провеждането персонал от състезатели, медицински лица и охранители. И не вижда защо бой от ранга на Пулев-Джошуа да не бъде планиран за по-скоро.

"Хората имат нужда от забавления сега и спортът е най-голямото от тях", казва Вирт.

А Гоцев завършва съобщението си с думите, че вече е говорил по темата с Хърн и има надежда планът за мач без публика, но по-скоро, да бъде задвижен.

"15-минутен бърз тест вече е напълно възможен, скоро ще има и други, още по-ефективни - казва българският промоутър. - Естествено, не е практично и приложимо да тестваме 70 000 души публика, но ако в помещението има стотина човека - най-необходимите за един боксов мач, това е изпълнимо. А телевизионната аудитория на такъв бой ще е колосална."

Легендарният импресарио Боб Аръм, който също е част от екипа около Кубрат Пулев, коментира изявлението на Гоцев.

"Написах му съобщение и поисках да знам дали има конкретен план за действие", каза американецът. От страна на българина е последвал отговор, че "разговорите с британците вече текат и има добър шанс това да се случи".