Дионтей Уайлдър прегази на ринга Доминик Бризийл още в първия рунд с поразяващ нокаут, за да запише 41-вата си победа в 42 мача в тежката категория.

В дългоочаквана битка в Ню Йорк, Бронзовия бомбардировач прати на пода опитния съперник, който имаше само една загуба досега (от Антъни Джошуа). Бризийл бе смятан за сериозно изпитание за Уайлдър преди боя.

Вместо това от първата секунда шампионът във версия WBC нанесе серия тежки удари, притискайки Доминик до въжетата.

Той успя да отвърне с един сериозен удар, който за секунда разклати Уайлдър, но 43 секунди преди края на първия рунд всичко приключи. Поразяващ десен в брадата просна на пода Бризийл и той не успя да се изправи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Няма по-силен завършващ удар в бокса от този на Дионтей, това е ясно.

Подобен десен прати някъде в друга галактика Тайсън Фюри в последните секунди на паметния им мач през декември, но британецът някак се върна, изправи се и доигра мача. И не го загуби - съдийското решение бе за реми. Бризийл нямаше никакъв шанс да повтори това.

Най-хубавото е, че Уайлдър не изпълни смразяващата закана, че "е време да убие някого на ринга", която изрече преди боя с Доминик.

Светът на бокса се възмути и нищо чудно да последва наказания за шампиона, който ще бъде привикан пред комисията в Ню Йорк, подобна на тази, която санкционира Кубрат Пулев в Калифорния преди дни.

В миговете, в които Уайлдър нанясаше серии с ужасяващо тежки удари на Бризийл, и особено нокаутиращия такъв, изглеждаше сякаш заканата му си е напълно реална. Толкова ярост и хъс имаше в представянето на шампиона.

"Аз го обичам, бих го прегърнал и целунал - изненадващо каза Дионтей, поуспокоил се минути след боя. - Каквото казах преди мача, остава в миналото. Сега искам следващия съперник. Фюри, Джошуа... Всичко е въпрос на преговори. Аз съм най-силният в тази категория и ще го докажа."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos