След първия период домакините изоставаха с 0:1, но след това постигнаха обрат и надиграха столичани за втори път в рамките на само пет дни. Евгени Малкин, Паскал Дюпюи, Джеймс Нийл, Мак Кук и Сидни Крозби се разписаха в полза на Питсбърг, съобщи БТА.

Отборът има реализирани общо 23 гола по време на победната си серия от пет поредни успеха. Малкин и Крозби записаха и по две асистенции. Вашингтон направи смяна на вратаря си, но това не помогна на тима да избегне поражението.

Резервата Брейдън Холтби допусна три попадения в първите си седем минути на леда. Александър Овечкин и Майк Рибейро се разписаха в полза на столичани. Питсбърг е на второ място в НХЛ с актив от 16 точки. Вашингтон е на последната пета позиция в Югоизточната дивизия.

Лидерът в НХЛ Чикаго спечели с 6:2 навън срещу Финикс. Патрик Кейн реализира два гола и подаде едно завършващо подаване за победителите. Попаденията му дойдоха при числено превъзходство в полза на Чикаго. Кейн има осем гола и десет асистенции през настоящия сезон. Гостите остават единственият отбор в Лигата, който няма загуба до момента.

Виктор Сталберг, Джонатън Тейвс и Брайън Байкъл завършиха с по едно попадение и една асистенция. Мартин Ханзал и Рафи Торес бяха точни за Финикс. Тийнейджърът Джей Ти Милър реализира първите два гола в кариерата си в НХЛ при победата на Ню Йорк Рейнджърс с 4:1 у дома срещу местния съперник Ню Йорк Айлъндърс.

Милър е изиграл едва седем двубоя в най-силното първенство в света. Мариан Габорик и Райън Макдона също се разписаха за Рейнджърс. Отборът има осем поредни победи срещу Айлъндърс в мачовете си у дома. Марк Стаал се отличи с две асистенции за победителите. Рейнджърс е на трето място в Атлантическата дивизия, а докато Айлъндърс се намира на четвъртата позиция.