"Първо гледам към следващия си противник през април. След това искам да се концентрирам към Кличко. Той не може да бяга вечно. После ще мисля и за Поветкин", коментира още той. 

Кобрата може да се изправи срещу бившия световен шампион във версия WBA Александър Поветкин. Това е съобщил мениджърът на руснака Андрей Рябински. Според него българинът ще бъде добър вариант за следващ мач на сънародника му, информира novsport. 

34-годишният Алекс не се е качвал на ринга от 5 октомври миналата година, когато загуби от Владимир Кличко. Двамата се биха за унифициране на всички по-важни пояси, с изключение на този, който държеше по-големият брат на украинеца - Виталий. Руснакът бе спрян по точки, като не затрудни особено "Д-р чук" насред Москва. Това е и единствената му загуба до този момент в 27 мача.

"Пулев е опасен противник и интересен боксьор. Все още обаче не сме постигнали договорка. Няма нищо конкретно, той е вариант", коментира Рябински в социалните мрежи.

Двубой между двамата обаче няма да се състои по-рано от следващата година. Поне такива са намеренията на Кубрат. Българинът тренира в Германия, където все още чака да разбере кой ще е съперникът му на 5 април. Той трябва да се бие на галавечер в Рощок, но все още не е ясен бъдещият му противник.

В този мач Кобрата ще защитава интернационалната си титла на IBF и званието претендент №1 за пояса на Кличко.