Световният шампион в колоезденето Жулиан Алафилип спечели първия етап на тазгодишния Тур дьо Франс, чийто старт бе даден в Брест.

29-годишният французин от "Куик Степ" се откъсна от основната група малко преди финала и си гарантира жълтата фланелка след първия ден на надпреварата.

А тя бе белязана от две ужасяващи падания в последните 50 километра.

Първо на 45 километра преди финала млада фенка постъпи идиотски в желанието си да покаже поздравителен надпис за баба си и дядо си на изрязан картон. Тя се показа на трасето с гръб към колоездачите и един от тях нямаше как да избегне сблъсък с нея. Получи се масово падане, в което много от спортистите пострадаха, най-вече тези на "Джъмбо Висма".

Ужасният инцидент за пореден път повдигна въпроса за поведението на феновете и защо не се предвиждат по-сериозни санкции за такива, които вършат подобни глупости.

Седем километра преди края се получи още едно масово падане. Един от колоездачите в центъра на групата загуби контрол върху велосипеда си и със себе си повлече голяма част от съперниците си. Един от най-пострадалите бе бившият шампион Крис Фрум.