Хиляди пчели атакуваха стадиона на отбора по бейзбол Синсинати Редс, като принудиха организаторите да забавят с двайсетина минути началото на мача срещу Сан Франсиско Джайънтс.

Двубоят от Мейджър лигата все пак се изигра, а резултатът бе 12:4 за домакините.

Едва десетина хиляди останаха да го изгледат, след като трибуните бяха евакуирани заради облаците с пчели, които се появиха над игрището и атакуваха скамейките на отборите и феновете.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Реакцията на Редс бе моменталното повикване на специалисти, които напръскаха обилно и прогониха ордите. Оказа се, че клубът-домакин е имал готовност. Стадион "Great American Ball Park" е на брега на река Охайо.

"Не бях виждал такова нещо", клатеше глава Брус Боши, треньорът на гостите от Сан Франсиско. Човекът вероятно не помни, но за стадиона в Синсинати си става традиция да бъде атакуван от пчели.

За първи път се случи на 17 април 1976 г., и то - изумително - отново на мач срещу същия съперник! Тогава двубоят не започна близо 40 минути, защото пчелите успяха и да нажилят играчи.

Второто нашествие бе през 1987-ма срещу Филаделфия Филис, когато пък една от звездите на Синсинати - Тед Пауър, отказа да играе, защото е алергичен и се страхуваше кошмарът му да не долети отново на стадиона, след като мачът започне.

Снимка: AP/БТА