Над 200 деца и юноши от 22 клуба премериха сили в първото издание на турнира по свободна борба G.P. Group Cup, който се проведе в зала "Арена Шумен".

На два тепиха феновете на спорта наблюдаваха уменията на борци във възрастовите групи:

- подготвителна

- деца

- момчета

- кадети

- юноши.

Сред официалните лица на турнира бяха кметът на Шумен Любомир Христов, зам.-кметовете Боян Тодоров и Росица Антонова, както и директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим.

Състезателите на спортен клуб "Шумен", които заедно с "Джи Пи Груп" АД домакинстваха на турнира, спечелиха общо 13 медала, с което спечелиха и купата за отборното класиране, изпреварвайки борците от Добрич и Горна Оряховица.

Златни медалисти станаха Петър Петров при юношите, Алпай Хасанов при кадетите, Ердал Шукри и Стефан Стефанов при децата.

Две от специалните награди също останаха в Шумен - Петър Петров бе определен за най-техничен състезател, а Стефан Стефанов - за най-перспективен.

"За "Джи Пи Груп" АД спортът е кауза. Ние от години подкрепяме родните спортисти и ще продължаваме и занапред. Планираме турнирът по борба да стане ежегоден и да бъде включен в официалния календар на Българската федерация по борба", коментира Емил Мартинов, регионален мениджър на компанията за град Шумен.