Лара Гут-Бехрами от Швейцария спечели първото злато на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Кортина Д’Ампецо (Италия). Шампионатът трябваше да започне преди три дни, но лошите атмосферни условия не позволяваха това да се случи, като в крайна сметка това най-сетне се случи днес. 

Днешният старт отново се забави, като този път към снеговалежа, довел до отлагането на състезанията от първите дни, бе добавена и мъгла. 

Гут-Бехрами триумфира в супергигантския слалом при жените, като това е първа световна титла в кариерата ѝ. Досега 29-годишнат швейцарка имаше три сребърни медала в комбинацията, супергигантския слалом и спускането, както и два бронзови, съответно в супергигантския и спускането.

Скиорката, която е съпруга на бившия швейцарски футболен национал Валон Бехрами, спечели с време от 1:25.51 минути, а сънародничката ѝ Корине Зутер остана втора с 1:25.85 минути.

Американката Микаела Шифрин, която защитаваше титлата си от Оре 2019, допусна грешка в долната част на пистата, за да завърши на 0.47 секунди от шампионката и да се задоволи с бронзов медал.

“Винаги съм искала да спечеля златото, но досега това така и не се случваше. Със сигурност имаше нерви днес, защото когато искаш прекалено много да се представиш по определен начин, това води до още повече напрежение. Целта ми по-скоро бе да покажа какво мога, а не да спечеля на всяка цена”, каза шампионката Гут-Бехрами.