Считаният от мнозина за най-велик гимнастик на всички времена Кохей Учимура приключи по тъжен начин олимпийската си кариера. 32-годишният японец падна от уреда при изпълнението си на висилка, а след това обяви, че това е било последното му състезание и приключва със спорта.

Седемкратният олимпийски медалист бе първият мъж от 44 години насам, който успя да спечели последователни златни медали в многобоя. Той стори това нa Олимпиадата в Рио, където съумя да защити златото, завоювано четири години по-рано в Лондон.

Учимура има и злато в отборната надпревара от Рио, а освен трите титли, може да се похвали и с четири сребърни медала - два от Пекин 2008 и два от Лондон 2012.

Надпреварата на висилка бе и единственото състезание, за което Крал Кохей, както е известен той в родината си, бе заявил участие. През 2019 година той получи контузии и на двете рамене, които попречиха на пълноценната му подготовка, а в крайна сметка успя да си осигури място на олимпийския турнир в Токио едва миналия месец.

Учимура е и десеткратен световен шампион.