Антидопинговият център на България отмени решението си за спиране на правата на звездата ни в плуването Антъни Иванов до изясняването на неговия случай, пише "24 часа".

Правата на Иванов бяха временно спрени заради нарушение на правилата за местонахождение.

Както знаем всеки атлет, който подлежи на проверки от WADA е длъжен да подава информация за местонахождението си по дни чрез специално приложение.

Иванов обаче на три пъти е пропуснал да направи това, което е нарушение на антидопинговите правила, водещо до забрана за участие на състезания между 12 и 24 месеца.

Плувецът е поискал ускорено изслушване по случая, като пред Антидопинговия център, заедно със своя адвокат, Иванов ще внесе яснота около причините за нарушението.

Именно заради това забраната му е вдигната до разрешаване на случая. Ако вината на Иванов се докаже, то резултатите му в периода на нарушенията ще бъдат анулирани, а за него ще последва и наказание.

От няколко години Иванов се състезава за университета "Вирджиния Тек", в който следва от 2019 г. Като национал на България плува в 7 финала на големи първенства в коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай.