Най-добрият дартс играч и актуален шампион Гервин Прайс призова играещото се в момента Световно първенство да бъде отложено.

Общо трима играчи бяха буквално изгонени от турнира заради положителни тестове за коронавирус, като получиха служебни загуби.

Сред тях бе и трикратният световен шапион Майкъл ван Гервен, който не получи позволение да излезе за мача си от 1/16-финалите с Крис Доби.

Освен световния №3 Ван Гервен от надпреварата по тази причина изхърчаха още №14 в света Дейв Чизнал и №29 Винсент Ван дер Ворт.

Няколко от играчите споделиха мнение, че турнирът, който трябва да завърши след 5 дни, е компрометиран и отстранените играчи не са заслужавли това да се случи.

Най-ядосан от развоя на нещата бе Ван Гервен: "Много съм разочарован, объркан и ядосан заради начина, по който приключва световното първенство. Не съм очаквал подобен развой и направих всичко възможно да го избегна. Нямам никакви симптоми. Здравето ни е най-важното, но ние сме тук за да спечелим надпреварата. С Винсент (Ван дер Ворт) не сме ходили никъде. Дори не закусвахме в ресторанта на хотела, защото имаше твърде много хора. Тествах се всеки ден и не знам къде съм хванал вируса. Сега съм губещ".

Финалът на Световното в "Алекзандра Палас" е на 3 януари, а наградният фонд е 2,5 милиона британски лири.