Огромен шок за спортните среди в САЩ - идентифицираха надеждата в леката атлетика Тони Мартин като една от жертвите на престрелка в щата Мичиган.

Състезателят на дълъг скок и в спринтовите дисциплини бе един от големите таланти в университетския спорт в страната, едва на 19 години.

Мартин е убит заедно с още един по-възрастен от него мъж, а още двама са ранени на бензиностанция в Сагинау, Мичиган. Трагичният инцидент е станал около 2 ч сутринта, след като неизвестен засега е започнал да стреля по хората наоколо.

Нападателят се издирва, а причините за това да открие огън не са ясни.

Мартин е състезател на Мичиган Стейт, който бе стигнал до резултат 8.07 м в скока на дължина още в гимназията, с което доближи националния на САЩ за тази възраст и изравни най-доброто постижение на великия Карл Люис преди колежанските му години.

Смяташе се, че неговото бъдеще е много обещаващо, като дори можеше да преследва място в олимпийския състав на САЩ за игрите през 2024-а и 2028 г.

Освен това младежът е бил и един от най-добрите спринтьори в първата си година в Мичиган Стейт, постигайки трети времена на 60 и 100 м, както и четвърто на 200 м.

Но изоставя бягането, за да се концентрира изцяло върху дисциплината, в която потенциалът му изглеждаше най-голям.

До фаталната стрелба на бензиностанцията в Сагинау, която сложи край не само на мечтата, но и на живота му.