Американската компания ще създаде 10 епизода, посветени на сезон 2018, които ще бъдат излъчени след края му.
 
Според "Формула 1", поредицата ще бъде първата, която истински ще успее да въведе публиката в кокпита и живота на пилотите. Сериалът ще даде реална представа на феновете каво представлява любимата им надпревара отвътре.
 
Десетте епизода ще проследят цялата битка от първото до последното състезание, като участие ще вземат всички свързани лица. От момчетата в бокса до собствениците на отборите.
 
Иън Холмс, шеф на медийните права на "Формула 1" сподели: "Това сътрудничество представлява нов начин за отразяване на спорта във всичките му вълнуващи детайли. Няма нищо друго като "Формула 1", нейното богатство на инженерната мисъл, обединено с огромните човешки усилия и непоколебим дух за борба в шампионата".
 
Холмс допълни още, че сериалът на ще помогне на напдреварата да достигне до още по-голяма аудитория и да привлече нови фенове. За стрийминг компанията партньорството с "Формула 1" е продължение на нейния интерес към спорта. Миналата година "Нетфликс" направи подобни сделки с футболните отбори "Ювентус" и "Бока Хуниорс".