Тя е организирана от "Liberty Media", а на нея ще присъстват всички шефове на отборите, както и представители на производители, които проявяват интерес за присъединяване към спорта.
 
На срещата ще бъде представен план за бъдещето на "Формула 1" - за сезоните след 2020 г.
 
Очаква се от сезон 2021 г. да бъдат въведени доста нови неща, като най-важното от тях ще бъде ограниченията в разходите на отборите за задвиждащите единици.
 
Това със сигурност ще доведе до повече равенство между тимовете. Тази идея очаквано не се прие добре от отборите на "Ферари" и "Мерцедес", които доминират в спорта.
 
Също така се очакват повече стандартизирани части и по-малко поле за развитието им.
 
Има вероятност освен от техническа гледна точка, отборите да бъдат запознати и с макретинговата стратегия на ръководството след 2020 г.
 
Шефът на "Ред Бул" Кристиан Хорнер и този на "Макларън" Ерик Булие вече изразиха мнението си, че е важно каквито и да бъдат плановете за развитието на "Формула 1", те да се представят колкото е възможно по-рано. 
 
Бившият пилот и настоящ коментатор на стартовете от "Формула 1" Мартин Бръндъл смята, че легендарният автомобилен шампионат навлиза в едни от най-важните си шест месеца в своята история.