Инцидентът между конкурентите за титлата Макс Верстапен и Люис Хамилтън продължава да е тема №1 след вчерашното Гран при на Великобритания.

Още в началните завои на надпреварата двамата допряха гуми, което доведе до тежък инцидент за Макс Верстапен и спиране на състезанието. Люис Хамилтън отнесе 10-секундно наказание, което според мнозина бе твърде леко, защото той все пак съумя да се пребори за победата на родна земя.

След серията от обвинения между двата лагера, от "Мерцедес" признаха, че ако не е било спирането на състезанието, то Люис Хамилтън е нямало как да продължи.

Проблемът е бил в предната лява джанта на британеца и други компоненти около тази гума.

Спроед главния инжинер на отбора, без червен флаг, Хамилтън едва ли е щял да продължи, защото е щяло да има голямо забавяне на самата писта, а след това едва ли в бокса всичко е щяло да се оправи в рамките на секунди.

Заради червения флаг обаче състезанието бе прекъснато, а екипите имаха около 20 минути за промени около болидите, което позволи на Хамилтън да се завърне с пълна сила.

Със сигурност споровете около този инцидент ще продължат до края на сезона, особено предвид очертаващата се жестока борба за титлата между Хамилтън и Верстапен.