Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е поставил под съмнение бъдещето си в спорта по време на самоизолацията, която бе породена от пандемията с Covid-19.

Шесткратният първенец в най-популярната автомобилна надпревара сподели, че е имало дни, в които се е затруднявал да намери мотивация преди евентуално подновяване на спорта.

"Имаше дни, в които се събуждах и се чувствах изтощен. Нямах мотивация да тренирам и си мислих: "Боже, на къде сме се запътили, какво следва, трябва ли да продължа да се състезавам?".

Всички тези неща продължават за час и след това си казвам: "Мамка му, харесва ми това, което правя! Защо ще го прекратявам?".

По време на седмицата посветена на проблемите с психическото здраве, Хамилтън добави: "Ментално винаги трябва да си доволен със себе си. Трябва да намериш начин да се обичаш и да се чувстваш комфортно в кожата си.

Опитвам се да намеря време за себе си и да се оценявам по достойнство. Осъзнавам нещата, които правя добре и кога се провалям. Човек не трябва да е прекалено жесток към себе си", споделя британецът.

Хамилтън, който е в последната година от настоящия си договор с "Мерцедес", има възможността да изравни Михаел Шумахер по титли.

"Ако не се подобряваме в тези дни, в които няма състезания, си губим времето и само си седим на задниците. Нищо няма да дойде даром и трябва да си го вземем. Трябва да го искаме повече от останалите.

Намирам се в прилична форма, но винаги може по добре. Гледам се и си казвам: "Мамка му, малко съм напълнял, трябва да работя по-здраво и да изляза да тичам!" В реалност не съм напълнял, но тези мисли ти минават през главата", обяснява Люис.

Формула 1 по план трябва да се завърне в първата половина на юли със състезания в Австрия и Великобритания, въпреки че надпреварата на "Силвърстоун" още е под въпрос заради решението на британското правителство да вкарва в 14-дневна изолация пристигащите в страната.