Младият пилот на "Хаас" Мик Шумахер няма да има никаква връзка с отбора на "Ферари", където неговият баща Михаел имаше най-успешния период в кариерата си.

Мик ще прекъсне всички взаимоотношения с "черните кончета" в края на сезона, като до момента той беше част от академията на тима.

Освен това Шумахер няма да е част от "Хаас" през следващия сезон, макар и информацията още да не е потвърдена от двете страни. Очаква се германецът да е свободен агент.

Кевин Магнусен със сигурност остава в американския тим, като фаворит за нов негов съотборник е Антонио Джовинаци, който се очаква да замести младия Шуми.

Мик е свързван с отборите на "Алпин" и "Уилямс", както и в по-малка вероятност с "АлфаТаури", където се очаква да бъде привлечен американецът Колтън Херта.

Не е изключена възможността през следващия сезон във Формула 1 от дълго време насам да няма пилот от Германия. Шансовете се увеличиха драстично след отказването на Себастиан Фетел.

Ясно е, че за Шумахер в близко бъдеще няма място във Формула 1, тъй като се инвестира в Шарл Леклер и Карлос Сайнц, за които тимът има дългосрочни планове.