Американският тим от Формула 1 - ХААС, ще има нови пилоти от новия сезон. Това признаха настоящите пилоти в социалните мрежи.

Французинът Ромейн Грожан и датчанинът Кевин Магнусен се сбогуваха с тима след общо 167 старта.

Двамата ще завършат настоящия сезон с болида на ХААС, който обаче се развива катастрофално за американския тим. От 11 старта, двамата са спечелили само три точки, което споредн мнозина е и причината, договорите им да не бъдат подновени.

34-годишният Ромейн Грожан е в ХААС още от първия сезон на тима във Формула 1 през 2016-а.

"Последната глава е затворена и книгата завърши. Бях с ХААС от ден 1 на тима в този спорт.

Пет години, които преминаха през върхове и спадове. Направих 110 точки в 92 състезания, а приключението си заслужаваше. Като част от този отбор аз станах по-добър пилот и по-добър човек.

Надявам се, че аз също помогнах на колегите си да се развият. Може би това е по-голяма гордост за мен от лудите първи състезания през 2016-а, или четвъртото място в Австралия през 2018-а", написа Грожан.

Неговият колега Кевин Магнусен се присъедини към тима година по-късно, през 2017-а, като той също ще бъде освободен след края на сезона.

"Да бъда част от изцяло нов отбор бе предизвикателство за мен. Аз му се насладих и натрупах огромен опит, развих се като състезателен пилот.

Благодаря на всички в този тим за шанса и доверието. В оставащите шест старта ще дам всичко за отбора си, а бъдещето ще коментирам след това", напсиа датчанинът.