Повредата в болида на Шарл Леклер е била изнендваща и не е имало никакви признаци, че ще се случи подобно нещо, казаха от екипа на Ферари.

Леклер стартира от полпозишън и водеше убедително в колоната, като изглеждаше, че ще постигне безпроблемна победа. Но тогава дойде 27-ата обиколка, в която той внезапно изгуби мощност и беше принуден да се прибере в бокса.

"Не знам какво стана. Нямаше никаква индикация, а просто мощността рязко намаля и след това напълно изчезна. Не можем да си позволим подобна повреда в толкова важно състезание. Това не трябва да се повтаря. Длъжни сме да разберем причината и да я отстраним веднага", каза ядосано пилотът.

Шефът на Ферари Матия Биното даде притеснителна информация за състоянието на болида.

"Нямам идея дали задвижващата система ще може да се използва отново. Възможно е да е трайно повредена. Дано да не е, защото това ще обърка плановете ни. Много е трудно да се прецени. Може само определени компоненти да са развалени, но трябва да прегледаме всички, а това ще отнеме време. Когато чухме по радиото за повредата, останахме шокирани. Всичко беше наред по време на тестовете преди състезанието", споделя той.

Официално информация за причината за повредата все още няма. Скоро ще се проведе домашното за Леклер състезание - в Монте Карло. От ръководството на Ферари се надяват да намерят решение преди ключовото състезание. Самият Леклер обърна внимание и на позитивните неща, които са се случили.

"Все пак искам да обърна внимание на позитивите. Имах отлична скорост и управление на гумите, а това бе слабост за тима ни в последните няколко надпревари. Уверен съм за останалата част от сезона", каза Леклер.

Ферари не бяха единственият отбор, който се сблъска с технически трудности по време на състезанието. Победителят Макс Верстапен трябваше да се српавя със своята DRS система, която не му позволяваше да изпреварва на правите.