Испанците, които защитават трофея си, имаха сериозно предимство във владеенето на топката, но не успяха да се разпишат в турнира за първи път от ноември 2009 година.

"Този терен е срам за футбола. Ако УЕФА иска отборите да играят красиво, този проблем трябва да бъде решен. Милан и Интер заслужават по-добро игрище", отсече Гуардиола, като обяви, че в реванша отборът му трябва да отбележи най-малко два гола, за са продължи.

"Фактът, че от Милан са доволни от домакинско 0:0 е голям комплимент за нас. Това, че не вкарахме като гост е малко разочароващо, но защитата ни се представи чудесно. Мисля, че в реванша трябва да реализираме два гола, за да продължим. Милан е силен в много аспекти от играта. Не съм убеден, че един гол на "Камп Ноу" ще ни стигне.

Със сигурност обаче нашият терен е много по-добър и това ще ни позволи да играем по-бързо. Имаме нужда и от подкрепата на публиката, надявам се, че ще я получим", допълни спецът, след което отказа да коментира двете спорни ситуации, при които момчетата му имаха претенции за дузпи в снощния мач, но призна, че след мача е провел кратък разговор с президента на Милан Силвио Берлускони: "Обсъдихме някои политически теми, например ситуацията в Европа."

Милан потвърди, че ще сменя терена на Сан Сиро 

Алегри: Ще ни бъде трудно в Испания, но имаме шансове

Меси: Трябваше да бием Милан

Златан Ибрахимович оптимист за реванша на ”Камп Ноу”

Милан и Барселона оставиха развръзката за реванша