Велизар и неговите съотборници се наложиха с 2:1 като гости над "Ворскла" (Полтава) и с 4 точки заемат 8-о място след три изиграни кръга. Бразилецът Данило откри резултата в 32-ата минута, а в 49-ата минута стана 2:0 с участието на новото попълнение Дарън О'Дий. Някои медии добавиха гола на неговата сметка, а други посочиха, че Вадим Сапай от домакините си е вкарал автогол. Същият този Сапай намали за 1:2 минута преди края на мача.

"Мисля, че с "Ворскла" беше равностоен мач, но ние имахме повече голови моменти. При 2:0 за нас Данило просто беше длъжен да вкара трети гол, а мисля че 3:0 е труден резултат за всеки в света. Теренът не беше лош, но дъждът направо ни пречеше да виждаме топката. Никой не ме изненада, всички от нашия отбор се стараха, бореха се, обяви след мача Велизар Димитров, цитиран от БТА.

"Металург" (Донецк) през седмицата ще играе своя първи европейски мач- срещу албанския "Кукеши", който се превърна в една от сензациите до момента.

"С "Кукеши" ние сме длъжни да спечелим два пъти. С българския ЦСКА вече съм играл срещу албанци, като в Тирана победихме местното "Динамо". Уверен съм, че нашият отбор е много по-силен от "Кукеши". Същото мога да кажа и за украинския футбол като цяло, албанският изобщо не може да се сравнява, обясни още Велизар Димитров очакванията си за следващите срещи на тима.