Първият сет и началните два гейма на втория се играха в понеделник вечер, когато обаче традициите бяха спазени и над кортовете на "Уимбълдън" заваля дъжд.

Пиронкова и Лепченко не допуснаха пробиви в първия сет, въпреки че американката, родена в столицата на Узбекистан - Ташкент, получи девет пъти шанс да спечели сервиса на българката. Най-голямата опасност дойде в седмия гейм, но Пиронкова се защити, за да се стигне до тайбрек.

В него американката направи мини-пробив в шестото разиграване, но Пиронкова обърна развоя на допълнителната част и поведе в сетовете. Лепченко спечели още първото подаване на Пиронкова във втория сет и поведе с 2:0 в геймовете, но тогава заваля дъжд и мачът беше прекратен.

Тази и други шест срещи бяха насрочени за първи на повечето кортове за вторник. Пиронкова обаче не успя да повтори играта си от първия сет и Лепченко изравни. Американката играеше силно и в третия решителен сет, а българката продължаваше да греши.

Пиронкова допусна пробив с непредизвикана грешка при форхенд и даде преимущество на Лепченко, която спечели сета в осмия гейм, в който отново подаваше Пиронкова. Въпреки доброто начало, Пиронкова загуби, а общата продължителност на мача беше 2 часа и 15 минути.