"Барселона" се измъчи срещу "Ейбар" и повече от 1 час не успяваше да отбележи гол, но после за по-малко от четвърт час паднаха три попадения. Капитанът Шави откри резултата, а след него за крайното 3:0 се разписаха Неймар и Лионел Меси, предаде БТА.

Каталунците са с 22 точки от 8 мача, с 4 пред "Реал" (Мадрид), който по-рано в събота разгроми "Леванте" с 5:0 като гост. След поражението на Ноу Камп "Ейбар" е на 12-о място с 9 точки.

Седмица преди поредното Ел Класико Барселона се нуждаеше от ветерана Шави, който да влезе като резерва, за да пробие защитата на дебютанта в Примера дивисион. 12 минути след първия гол, в 72-ата минута Неймар комбинира с Меси, за да вкара за 2:0.

А само след още две минути и аржентинецът, който през седмицата отбеляза 10 години откакто е в "Барселона", реализира 250-ия си гол. Сега срещу "Реал" другата седмица Лео Меси има шанс да победи постижението на вече покойния Телмо Сара от "Атлетик" (Билбао), който има 251 гола в мачовете през 40-те и през 50-е години.

"Беше много трудно да вкараме първия гол, но след него нещата станаха прекалено лесни. Противниците бяха доста уморени в края на мача, но аз мога да ги похваля за здравата защита, която организираха, коментира Шави след мача.

В късната среща от снощи "Малага" се наложи с 2:1 като гост над новака Кордоба и събра 12 точки, с които се нарежда 7-а. Самуел Гарсия Санчес-Саму откри резултата в 22-ата минута след пробив на Инасио Камачо и връщане на топката от аутлинията, а Нордин Амрабат удвои в 31-ата от дузпа, отсъдена заради нарушение на вратаря на домакините Хуан Карлос.

Гостите доминираха до края на мача, който не може да се нарече особено интересен, но в 94-ата минута Кордоба върна едно попадение чрез алжиреца Набил Мустафа Жилас. Домакините са на пердпоследното 19-о място с 4 точки.