Петкратният шампион на Европа и без това бе фаворит в дуелите с испанците, а сега задачата на отбора, елиминирал "Манчестър Юнайтед" в осминафиналите, става почти "невъзможна мисия". "Байерн" у дома е ураган, особено в този турнир.

Шансът на "Севиля" бе на неговия терен и домакините тръгнаха много стръвно от първата минута да атакуват, като стигнаха да опасности, но не и чисти голови положения.

В 16-ата минута Хоакин Кореа падна в наказателното поле на гостите и поиска дузпа. Ситуацията бе спорна, но съдията Даниеле Орсато (Италия) показа жълт картон за симулация на нападателя на "Севиля".


В 32-рата минута стадион "Рамон Санчес Писхуан" ревна гръмовно, след като Пабло Сарабия вкара топката във вратата за 1:0. Гостите искаха игра с ръка на голмайстора, но нито едно повторение не показа категорично има или няма такава.

"Байерн" не се смути - колко такива мачове са играли асовете на баварския гранд... Ранната травма на Артуро Видал също не разконцентрира гостите.

В 37-ата минута те изравниха с огромен късмет. Опит за центриране отляво на Рибери срещна върха на обувката на Хесус Навас и прати топката с дяволски рикошет в близкия ъгъл на вратаря Давид Сориа. 1:1 и психологически предимството отново бе за фаворита.

"Байерн" затегна нещата в средата на терена и пое контрол над мача, но по-опасните атаки отново бяха на "Севиля", макар и редки. За да се стигне до втора катастрофа за домакините и нова целувка от късмета по бузата на баварските гости.

Рибери отново центрира, този път Тиаго стреля с глава, но топката отиваше в ръцете на плонжиралия вратар, преди Ескудеро да я отклони в собствената си мрежа - отново рикошет, неволен и нещастен автогол. Спорно е на кого ще бъде записано попадението, но на никого в Мюнхен и Севиля не му пука. 1:2.

Германският гранд напълно владее положението преди реванша другата седмица.

Испанците могат да се опрат на факта, че победиха на терена на "Юнайтед" точно с 2:1, което сега би им донесло продължения в Мюнхен.

Но... Шансовете им този път изглеждат по-скоро илюзорни.