От няколко години именно белгиецът е спряган за основен вариант за бъдещ заместник на Кристиано Роналдо, но ръководството на "белите" се разубеждава.
 
Основните два аргумента против подобен трансфер са, че Азар играе именно на позицията на Кристиано, а освен това е в много слаба форма.
 
В "Реал" ще обмислят дълго скъпите си трансфери, тъй като не успяха да се противопоставят на "Барселона" през сезона в Ла Лига.
 
Голяма сделка в посока "Бернабеу" със сигурност ще има през лятото и то в офанзивната линия. Освен за Азар, разговори се водят и за Робърт Левандовски. За защитата е спряган друг играч на "Челси" - Маркос Алонсо.
 
Лондончани не са готови да се разделят с най-класния си офанзивен футболист за по-малко от 100 милиона паунда. Сумата звучи логично след тези платени за Неймар, Килиан Мбапе и Осман Дембеле.
 
На "Стамфорд Бридж" ще се опитат да обвържат белгийския халф с нов договор, но няма да е лесно след провала в Шампионска лига и първенството. По всяка вероятност догодина ще играят в Лига Европа.
 
Очаква се да бъде предложена заплата от 300 хиляди паунда седмично на Азар, който към момента прибира по 200 хиляди. 
 
Формата му обаче не е добра. За последно вкара на два пъти срещу затъналия "Уест Бромич" преди осем мача и на "Уотфорд" при загубата с 1:4.