Уелското крило сякаш не се превърна във фигурата, която се очакваше за "Лос Бланкос" преди трансфера си за 100 милиона евро от "Тотнъм" през 2013-а.
 
Бъдещето му в тима е поставено под сериозен въпрос и индикациите са за раздяла между двете страни. Бейл отново трябваше да празнува триумф на своя отбор от пейката по време на победата над "Ювентус" с 3:0 в Шампионска лига миналата седмица.
 
Уелсецът пое критики след мача с "Атлетико" през уикенда (1:1), въпреки че даде асистенция на Роналдо за гола на домакините.
 
Embed from Getty Images

"Нищо, което Бейл прави, не струва 100 милиона евро. А такава цена е отбелязана на фланелката му", заяви бившият наставник Хорхе Валдано в испанско радио.
 
И сякаш е прав. Множеството контузии на Бейл го лишиха от постоянна добра форма през последните години и той бавно се превърна във второстепенна част от машината на "белия балет". 
 
Общо 15 различни контузии го тормозиха откакто е в Мадрид. Той обаче има своите запомнящи се моменти.
 
В дебютния си сезон вкара фамозен гол срещу "Барселона" във финала за Купата на Краля, а след това отбеляза и във финала на Шампионска лига с "Атлетико". През миналия сезон също имаше своите силни мигове.
 
Още когато Зидан пое отбора, разкри, че иска да играе с трима в атака - Бензема, Роналдо и Бейл. Само че последният бавно отпадна от състава, като не игра и във финала на Шампионска лига срещу "Ювентус" (4:1).
 
Самият Бейл твърди, че не иска да напуска клуба. На него му харесва живота в Мадрид, както и топлото време. Често се любува на хобито си - да играе голф. 
 
През миналата година от "Реал" искаха да го продадат, за да се сдобият с основната си тогава цел Килиан Мбапе. Но нов нападател така и не бе взет и тимът имаше своите проблеми с вкарването на голове в началото на сезона.
 
Бейл все още бере ядове с езиковата бариера и е изолирана фигура в съблекалнята на "белите". Не е близък с никого от настоящите си съотборници, което се вижда и на терена.
 
По думите на Зидан личи, че не е впечатлен от играта на своя офанзивен играч. След едно от най-силните му представяния срещу "Бетис" (5:3), французинът лаконично каза: "Гарет игра, както може".
 
Бейл бе оставен в три поредни мача от Шампионска лига извън титулярния състав. Най-често Иско го заменя там.
 
Зидан на няколко пъти казва, че уелсецът е важен за отбора, но същите думи бяха използвани и за Хамес Родригес, който едва ли повече ще играе за тима.
 
В последно време за интерес към Бейл бива посочвано само името на "Манчестър Юнайтед". Жозе Моуриньо е голям фен на играта на бившия играч на "Тотнъм".