Днес на градския стадион в Своге, "червените" също не успяха да победят борещия се за оцеляване тим на Монтана. Срещата приключи при резултат 1:1, като и двете попадения дойдоха през второто полувреме.
Точен за състава на Адалберт Зафиров бе бразилецът Маркиньос в 47-ата минута, а десет по-късно Светлан Кондев изравни с красив гол, с което оформи и крайния резултат.
През първото полувреме на двубоя ЦСКА бе по-активният състав на терена. Въпреки териториалното си предимство обаче, "червените" трудно успяваха да създадат реални голови положения пред вратата на гостите.
От своя страна футболистите на Монтана предимно действаха на контраатака, като само веднъж затрудниха стража на "армейците" Здравко Чавдаров.
Всичко интересно в мача се случи след почивката. Веднага след подновяването на играта Маркиньос, който започна мача като титуляр откри за символичните домакини, след като бе най-съобразителен в наказателното поле.
Бразилецът бе точен на празна врата, след като довкара отбитата от вратаря топка след удар на Дормушали Саидходжа.
Въпреки попадението, футболистите не се предадоха и стигнаха до изравняването десет минути по-късно.
След атака отдясно, топката попадна в краката на резервата Светлан Кондев, който с изненадващ прехвърлящ удар по диагонала не остави шансове на Чавдаров.
До края на срещата "червените" пробваха хаотичен натиск, който не доведе до ново попадение.
Срещата в Своге бе наблюдавана и от собственика на тима Димитър Борисов, който се появи на трибуните няколко минути след началото на срещата.
В ложата също бяха забелязани и мениджъри от руския Сибир, които следяха изявите на бразилеца Маркиньос.