Хората, които не са гледали мача ще кажат "четири гола, сигурно доста футболисти" са се разписали във вратата на "артилеристите". Те обаче ще са далеч от истината.
Вижте видео от головото шоу на Меси на "Камп Ноу"
Космически Меси срази Арсенал, Барса на полуфинал в ШЛ
На "Камп Ноу" снощи имаше един футболист, един магьосник, носещ името Лионел Меси. Аржентинската суперзвезда размаза с четири попадения Венгер и неговия тим, като днес всички световни медии не спират да засипват със суперлативи нисичкия играч, предаде Novsport.
Перфектен, герой, най-добрият в света, Меси е щастлив, светът също, новият Марадана, Господ играе за Барселона.
Това са част от епитетите за Меси след мача.
"Той бе много бляскав и беше с решително значение. Показа какъв играч е", заяви наставникът на Барса Пепе Гуардиола след мача.
Президентът на клуба Жоан Лапорта бе категоричен: "Меси е гений".
Жоан Лапорта: Меси е гений
Шоуто, което сътвори аржентинецът бе феноменално. "Светът е в краката на Меси", написа мадридският "Марка".
"Четири гола в един мач феноменално. Меси се подигра на Арсенал и класира своята Барса на полуфинал. Нямаше кой да го спре. Само Господ може би има шанс срещу него", пишат журналистите на "Марка".
"Меси поведе Барса към Мадрид", е заглавието на "Ел Мундо Депортиво".
"Меси поведе Барса към финала на Лигата в Мадрид. "Сантяго Бернабеу" очаква Лео. Аржентинецът е всемогъщ, той е Бог на футбола, появи се и започна да пише историята на най-великата игра. Моуриньо, Милито и компания трябва да гледат репортаж от мача и да треперя", продължава каталунския всекидневник.
"Светът се поклони на Меси. Геният на аржентинецът съсипа Арсенал", информира от страниците си "АС".
"Малък на ръст, но голям на терена. Това е Меси. Гений, който не се ражда всеки ден. Футболен магьосник, феномен. Четири гола на четвъртфинал. И то срещу Арсенал. Меси сам отстреля "топчиите".