"Стамфорд Бридж" бе препълнен и 41 383 зрители видяха как воденият от Карло Анчелоти отбор за 4-и път в историята си става първенец на страната.
Освен това лондончани прекъснаха серията на Манчестър Юнайтед от 3 последователни титли. Трофеят във Висшата лига е 4-и, откакто клубът бе купен от руския милиардер Роман Абрамович и първи за италианския специалист Анчелоти.
Татко Карло пое Челси през лятото на миналата година, не успя да спечели Шампионската лига, но записа 6 победи срещу тимовете от Топ 4 – Юнайтед, Арсенал и Ливърпул (12:1 голова разлика в тези срещи) и взе титлата.
Челси изпревари Юнайтед с една точка в крайното класиране (86 т. за "сините" срещу 85 т. за "червените дяволи").
Отборът може да постигне дубъл, ако победи Портсмут на финала в турнира за Купата на Англия.
От първата минута на мача "сините" започнаха да атакуват вратата на Латикс и още в 6-ата стигнаха до гола. След центриране в пеналта Малуда свали отлично топката с гърди и Анелка я насочи в мрежата на Уигън – 1:0.
Тимът на Карло Анчелоти се успокои от отличното начало и до 30-ата минута нови попадения във вратата на Полит не паднаха. 120 секунди по-късно обаче Колдуел задържа Лампард в пеналта и главният рефер Мартин Аткисън посочи бялата точка.
Колдуел пък получи директен червен картон, тъй като бе последен в защитата. Лампард не сгреши от наказателния удар – 2:0.
Куриозното бе, че Франки не позволи на своя съотборник Дрогба да бие дузпата и двамата се сдърпаха малко след нея. Националът на Кот д’Ивоар се бореше с Уейн Рууни за голмайсторския приз в Англия.
В 54-ата минута Челси стигна до втори гол. Калу подаде към Лампард, той му върна добре и крилото не сгреши. Три по-късно Иванович центрира към Анелка и той с хубав удар от въздуха отбеляза втория си гол в мача – 4:0.
В 63-ата минута и Дрогба се разписа, вкарвайки 27-ия си гол за сезона. Чернокожият таран направи задна ножица, Полит успя да отрази, но след последвалото центриране Дидие бе точен с глава.
6 по-късно Дрогба отбеляза и от бялата точка за 6:0.
Хеттрикът на голмайстора не закъсня - той бе на точното място в точното време след 80 минути игра.
В 90-ата минута Джо Коул се пребори за една спорна топка, центрира към Ашли Коул и левият краен бранител със страхотно воле оформи крайния резултат - 8:0.