В последния кръг мездренчани посрещат Миньор Перник и ще трябва да се надяват на победа и в същото време на загуба на Локо Пловдив в мача срещу столичните "железничари", за да оцелеят.
"Смърфовете" можеха да поведат още в 8-та минута, когато Даксон пусна към Данчо Тодоров близо до аутлинията, той извади топката на дузпата, където намери унгареца Габор Ерош, той стреля силно на празната вече врата, но с тяло Роберт Петров предотврати гола.
Голът обаче падна в 23-та минута, когато Петър Кюмюрджиев се пребори за топката в центъра на терена, изведе Здравко Лазаров отляво, той стигна до аут линията, центрира леко в наказателното поле, а Гара Дембеле с глава от пет метра вкара за 1:0.
В последните минути на първото полувреме Славия се опита да натисне Локо Пловдив, но до сериозни положения пред вратата на Ставрев не се стигна. След един час игра "смърфовете" удвоиха преднината си след гол на унгареца Гавор Ерош, който реализира в горния десен ъгъл на Емил Петров след добро изпълнение на пряк свободен удар.
В 70-та минута Славия върна интригата в мача. Дани Пеев центрира отляво и капитанът Йордан Петков засече топката в мрежата на Стоян Ставрев за 1:2. Интригата обаче приключи в 84-та минута, когато Здравко Лазаров стреля, топката рикошира в играч на Славия, заблуди стража на "белите" и влезе във вратата за 3:1.
Така Локомотив Пловдив е 13-и с 30 точки, на три пред съименника си от Мездра, който е в зоната на изпадащите. Славия се смъкна на шестото място с 47 точки.