Чеченците са изпратили писмо до БФС. В него кратко, но категорично е заявено, че, клубът повече няма да пуска Благой Георгиев да играе за националния отбор. Причината е контузията и последвалата операция на халфа. Миналата седмица Благо претърпя операция на менискусите. Оказа се, че има и язва на хрущяла на десния крак. Предписана му е пълна почивка от шест седмици. Ако възстановяването върви добре, Георгиев ще е готов за игра до 3 месеца.
В момента той все още е в Щутгарт, където прави процедури. В Терек са бесни, защото губят най-важния си играч. Със силните си игри Благо набързо се превърна в любимец на президента Рамзан Кадиров.
Никой не може да каже кога точно е получена травмата и точно в кой момент операцията е станала неизбежна. Може да е в националния отбор, а може да е в руската Висша лига.
В Терек обаче са убедени, че проблемът идва от България. Чеченците твърдят, че той често се връща с проблеми от мачовете на националния отбор, където не полагат достатъчно грижи за възстановяването му. Това е причината да откажат да го пускат оттук нататък.
Клубът подлежи на сериозна глоба от ФИФА, ако изпълни заканата си. БФС ще пусне протест до ФИФА за решението на Терек да спре Благой от националния тим. Формално клубът няма такова право според статута на световната централа и подлежи на тежки глоби, чийто размер за всеки отделен случай се определя от ФИФА.
Още миналата седмица се знаеше, че Благо ще пропусне първите два мача от евроквалификациите - срещу Англия (3 септември) и Черна гора (7 септември). Сега обаче участието му и в следващите мачове е поставено под въпрос.
Това е голям проблем, тъй като в отминалите световни квалификации Георгиев бе сред най-добре представящите се футболисти.