Мачовете ще се играят в зала ”Конгресна” във Варна съответно от 20:00 и 18:00 часа, а Дир.бг ще отразява на живо.
Първите два мача, които бяха играни в Бразилия, приключиха с успех за "Селесао" (3:1; 3:2). Сега и двата отбора трябва да дадат всичко от себе си, защото са им нужни задължителни победи. В момента Бразилия е на първо място в група ”A” с 9 победи, 1 загуба и актив от 25 точки, а България - на второ с 8 победи, 2 загуби и същия брой точки (25).
За следващата фаза на турнира се класират първенците в четирите групи, домакинът (Аржентина) и най-добрият втори отбор - който на този етап е нашият. Това не трябва по никакъв начин да ни успокоява и трябва да извлечем максималното от срещите с Бразилия, защото борбата в другите три групи също е сериозна.
В група "B" Италия и Сърбия спорят за първото място. Там лидер е отбора на Италия с 27 точки (9 победи и 2 загуби), след като вчера надделя над отбора на Сърбия с 3:1 гейма, но битката не е завършила, защото днес е последната среща помежду им и при "чиста" победа отборът на Сърбия ще излезе на първа позиция, тъй като в момента е с актив от 24 точки (8 победи и 3 загуби). Ако  постигнем една "чиста" победа над Бразилия ще пътуваме за финалите в Аржентина, тъй като максималния брой точки, който може да събере втория в Група "В" е 27, а нашият тим ще има 28.
В група "C" лидер е отборът на Русия с актив от 26 точки, а на второ място е отборът на САЩ с 20 точки. И тук последните два мача са помежду им и се играят в САЩ, като интригата ще бъде огромна.
В последната група "D" водач е отборът на Куба с 24 точки, а на второ място е отборът на Германия с 19. Следващите мачове на двата тима са съответно с Аржентина и Полша, като отборът на Аржентина има само две точки, но се класира със сигурност, тъй като е домакин на финалите, а отборът на Полша е с 15 точки и при евентуални две "чисти" победи над Германия ще събере актив от 21, които не стигат, за да мерят сили за мястото на най-добрия втори.
Финалите в Кордоба ще бъдат от 21 до 25 юли, като шестте финалиста ще бъдат разделени в две групи по 3 отбора и ще се играе всеки срещу всеки. В първата група ще бъдат първият отбор от Група "А", най-добрият втори и домакинът (Аржентина), а в другата ще са първенците на другите три групи.