Две от засегнатите теми в него са загубите на клуба от 11 млн. лв. и скандалът по оста фенове – ръководство. 

За 2009 година приходите са едва 2.75 милиона, а разходите 13.75 милиона, информира Novsport.

"Не смятам, че това са отчайващи финансови резултати. По принцип, когато станахме собственици на ЦСКА, задълженията към трети лица възлизаха на над 30 млн. лв. Нормално е при погасяването на тези суми разходите да са много повече от приходите.

Освен тези близо 14 млн. лв., които са вложени от "Титан", капиталът на ЦСКА е увеличен от 500 000 лв. на 6 млн. лв., така че парите, вложени в ЦСКА, са над 20 млн.лв. за 2009 година. През тази година също сме вложили доста пари.

Станахме собственици на ЦСКА в един тежък период за клуба и сега имаме да наваксваме в 3 направления. Едно от тях е изчистване на старите задължения на клуба. Второто направление е изграждане на боеспособен отбор, което включва закупуването на нови футболисти. И трето - реновиране на морално остарялата материална база на футболния клуб. Работим паралелно в трите насоки и затова разходите ни са големи", каза Борисов.

Относно конфликта с "червените" фенове Борисов заяви:

"Държа да подчертая, че конфликт между ръководство и фенове няма. Има конфликт между ръководството и една малка част, навярно около стотина привърженици начело с Димитър Ангелов - Дучето. Ние като собственици не знаем от какво е породен този конфликт. Доводите, които се изтъкват - за ДЮШ, за слабата игра на отбора, за цените на билетите, не са повод за нахлуването и гоненето по терена на футболистите на ЦСКА.

За първи път от 20 години извършваме капитален ремонт на базата в Панчарево. Нашето желание е цялата школа плюс първият отбор да тренират там. Идеята за ДЮШ е да бъдат изградени пет нови терена, да бъде направен подбор на треньори и не виждам повод за каквото и да било притеснение в тази насока. Така че изтъкваните аргументи явно не са тези, а има някакви други причини.

Идеята на ръководството за цените на билетите в сектор "Г" е да бъде стимулирано закупуването на абонаментни карти
, както е навсякъде в Европа. Цените от 10 лв. са напълно разумни, но нашата грешка като ръководство е, че не ги увеличихме постепенно и много по-рано и затова сега се стигна до такъв голям скок.

Още в началото на миналия сезон трябваше да предприемем действия в тази насока, но не го направихме, което го отчитаме като грешка. Обидно и срамно е за клуб като ЦСКА да продава талони на стойност 1 и 2 лева. Аз съм сигурен, че по-голямата част от феновете, да не кажа почти всички, осъзнават и разбират необходимостта от тази промяна и я приемат.

Цените на билетите и абонаментните карти са напълно нормални и те не могат да са повод за конфликт с феновете. Аз съм сигурен, че привържениците ще подкрепят отбора. Нямам съмнения, че това ще се случи и в първия ни мач от Лига Европа на 27 юли и по време на вечното дерби с Левски на 1 август.”

Скъпи билети за ЦСКА - Левски, пролетното дерби на ”Герена”