Италианският специалист, който декларира желанието си да оглави националния отбор в последния момент, е обяснил, че ще приключи с клубните си ангажименти с Вила Кортезе не по-рано от началото на месец юни 2011 година.

Това автоматично изключва възможността той да застане начело на женския ни представителен тим, който ще започне подготовка не по-късно от началото на месец май. На 27 и 28 май пък предстоят първите срещи на тима от Европейска лига.

Очаква се Драгутин Балтич да пристигне у нас за подписване на договора и обявяване на щаба си. Драгутин Балтич има богат опит като селекционер на национални отбори. От 1992 до 1996 година той е водил мъжкия национален отбор на Словения, а в периода 1997-2006 година е старши треньор на женския отбор на страната. В момента Балтич е селекционер на един от най-силните женски клубове в Азербайджан - Локомотив (Баку), с който достигна до финал на европейския клубен турнир Чалъндж къп.

В периода 2009-2010 година е бил селекционер на друг женски тим - Рабита (Баку), с който става шампион на Азербайджан, както и втори в турнира за купата на Азербайджан и печели 3-ото място в турнира на CEV. През 2008-2009 води австрийският отбор AON Hot Voleys (мъже), с който печели купата на Австрия, 2-о място в първенството на страната и 3-о в престижния турнир MEVSA, както и достига 2-и кръг на Шампионската лига.

От 2006 до 2008 година е старши треньор на словенския клуб ACH Volley BLED (мъже), с който печели вътрешното първенство на страната, Купата на Словения, първо място в MEVSA и отново достига до 2-и кръг в Шампионска лига. С клуба STAVBAR-MARIBOR (мъже), който води от 2005 до 2006 година, спечелва 2-о място във вътрешното първенство на Словения и Купата на страната, класира се на финал на MEVSA и достига четвъртфиналите в турнира на CEV.

Балтич е магистър от Икономическия университет в Сараево, завършил е и спортен университет със специализации като треньор по волейбол и учител по физическо възпитание. До 2010 година селекционер на женския национален отбор беше сърбинът Драган Нешич, но през септември стана ясно, че договорът му с БФВолейбол няма да бъде подновен.