Ловчанлии ще бъдат домакини в първия двубой. Жребият е доста сериозен, като се има предвид, че треньор на тима е Юрий Сьомин, а атаката се води от Андрий Шевченко.

Припомняме ви, че Литекс отпадна от квалификационния кръг за Шампионска лига от Висла (Краков) с общ резултат 5:2 от двете срещи.

При успех над Динамо Литекс ще попадне в групите на Лига Европа, предаде ТопСпорт.

ТОВА Е ДИНАМО (КИЕВ)

Динамо е най-успешният тим не само в съвременна Украйна, а и в целия бивш СССР. Клубът има 12 спечелени шампионата на Украйна, 1 Суперкупа на Европа и 2 КНК. По времето на СССР Динамо Киев се утвърждава като най-добрия клуб на целия съюз ставайки 13 пъти шампион на СССР, 9 пъти става носител на Купата на СССР и 3 пъти на Суперкупата на СССР.

Отборът е създаден през 1927 г. като аматьорски тим част от Динамо, спортен общонароден национално спортно дружество. По време на СССР Динамо (Киев) е бил единственият отбор, който се е противопоставил успешно на московските грандове, Локомотив (Москва), ФК Динамо (Москва) и ЦСКА (Москва). Това успешно противопоставяне многократно извежда тима към шампионската титла на бившия СССР.

След разпадането на Съветския Съюз Динамо (Киев) продължава да се състезава в новосформираното украинско първенство, където също доминира над всички. В последните 16 изиграни шампионата, Динамо (Киев) печели от тях цели 12. След продължителното доминиране от страна на Динамо, отборът на Шахтьор (Донецк) отговаря на изпитанието като през 2002, 2005, 2006 и 2008 печели първенството.

Динамо (Киев) играе срещите си на стадион "Валерий Лобановски" (капацитет: 16 900 души), кръстен на великия играч и треньор. По-важните си мачове, като домакинствата от Шампионската Лига, отборът играе на "Олимпийския" стадион в Киев, който побира над 80 000 зрители.


Любо Пенев: Важно е как ще използваме шансовете си

Треньорът на Динамо: Трябва да подходим сериозно към Литекс