Капитанът на Астън Вила и крилото на Болтън не попадат в разширения състав на новия национален селекционер Михаил Мадански. За тяхна сметка след дълго отсъствие в отбора се завръщат нападателите Валери Домовчийски и Димитър Рангелов, защитаващи цветовете на втородивизионните германски Дуисбург и Енерги Котбус.

България гостува в Киев на Украйна за приятелски мач на 7 октомври, а на 11-ти същия месец приемаме Уелс в София за последния ни мач от евроквалификациите.

Както вече анонсира при назначаването си на поста, Михаил Мадански ще изпрати повиквателни на нежелания от предишния селекционер Лотар Матеус Валери Божинов и на Станислав Манолев.

Извън състава ще останат още двама от твърдите титуляри при световния шампион от 1990 г. – Николай Бодуров и Живко Миланов. Бранителят на Литекс е контузен, а играчът на румънския Васлуй е наказан заради червения си картон срещу Швейцария.

С оставянето на Стилиян и Мартин извън състава, стартира анонсираното от президента на БФС обновяване на националния отбор. Очаква се повиквателни за А отбора да получат трима от асовете на младежкия ни тим – Георги Миланов, Александър Тонев и капитанът Александър Цветков. Най-вероятно те ще вземат участие в контролата с Украйна и след това ще се върнат в младежкия отбор за евроквалификацията с Люксембург на 11 октомври в Ловеч.