Възпитаниците на Пеп Гуардиола нямаха друга алтернатива освен победата, след като по-рано днес Реал Мадрид разби с гръмкото 6:2 тима на Райо Валекано, а Кристиано Роналдо наниза хеттрик.

Първата интересна ситуация пред една от двете врати дойде пред тази на домакините, когато Тиаго Мендеш стреля добре, но топката срещна напречната греда зад Виктор Валдес. Резултатът на "Камп Ноу" бе открит още в деветата минута, а голът бе дело на Давид Вия. Нападателят получи перфектен пас от Шави, овладя на гърди и след като преодоля бранител на гостите в наказателното поле стреля покрай плонжа на вратаря за 1:0.

Шест минути по-късно Миранда си вкара нещастен автогол, с който до голяма степен предреши изхода на срещата, въпреки че попадението падна твърде рано в мача. В основата на гола обаче бе Лионел Меси. След пас в предни позиции, аржентинецът бе в пасивна засада и остави топката за Педро, той не успя да оправи, тя попадна в Меси, който също срещна трудност да стреля. Коженото кълбо обаче се отклони в крака на Жоао Миранда и влетя в мрежата.

В 26-ата минута Меси за пореден път показа класата си. Аржентинецът получи топката след изпълнение на тъч в близост до ъгловото флагче, пое я и след като преодоля трима защитници на гостите с мощен шут, в близкия ъгъл на вратата направи резултата класически 3:0.

Футболистите на Атлетико Мадрид така и не намериха отговор на атаките на домакините и рядко поглеждаха към вратата на Валдес, който трябваше да се намесва единствено след някой далечен удар. В 78-ата минута аржентинецът получи пред наказателното поле, направи характерния си пробив покрай бранителите на Атлетико с удар от десетина метра, през краката на двама противника, направи резултата за гостите разгромен – 4:0.

Това обаче далеч не бе всичко за Меси и Атлетико. В продължението на срещата, нападателят оформи своя хеттрик, оглавявайки по този начин голмайсторската класация, предаде Гонг.