Мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън често напомня за свирепото съперничество между двата гиганта от Северозапада, а този път градусът на напрежението е още по-голям, тъй като за пръв път двата клуба излизат един срещу друг в контекст, в който Юнайтед е по-успешният отбор.

С титлата си миналия сезон гостите вече имат 19, т.е. една повече от доскорошния рекордьор Ливърпул, но легендата на мърсисайдци Крал Кени спести на играчите си излишно напрежение, наричайки "мач като всеки друг" дербито, стартиращо в събота от 14:45 часа на стадион "Анфийлд".

"Хората казват, че това е най-големият мач за сезона, но аз не деля срещите на малки и големи", заяви Далглиш.

"Това е просто още един мач, в който се дават три точки за победа. Единствената разлика този път е, че ако спечелим, ще се доближим до Юнайтед. Това е възможност да си помогнем и едновременно с това да им намалим шансовете им за титлата. Знаем, че сме в подем, както и те. Тези 90 минути няма да бъдат лесни за никого. Юнайтед започна много добре сезона. В момента те са там, където всеки иска да бъде - на върха. Имат и много проблеми с контузени футболисти, но се справят с това. Като всеки друг мениджър, Фърги също иска да види как ще бъдат неговите играчи след мачовете на националните отбори, преди да започне подготовката за мача през уикенда", заяви Далглиш, като подчерта, че контролата с Глазгоу Рейнджърс във вторник е много важна за самия него.

"Може и да е приятелски мач, но той е много важен за нас. Доста от играчите, които купихме, нямат никакъв международен опит на клубно ниво. Малко е странно, защото ще отидем едва до Шотландия, но все пак ще срещнем различен отбор далеч от дома", допълни мениджърът на Ливърпул, цитиран от Novsport