"Марка" информира днес от първата си страница, че феновете в Португалия искат силно именно Специалния да води родината си. Засега вариантът е това да стане само в двата мача бараж за Евро 2012.

Португалия се провали с гръм и трясък в последния си мач в квалификациите за първенството в Полша и Украйна. Тимът се нуждаеше само от 1 точка при гостуването на Дания, но вместо това Португалия падна с 1:2 и сега ще трябва да мине пресявката на баражите. След този провал селекционерът Пауло Бенто е заложен сериозно на дузпата.

Медиите в Португалия са раздвоени по този въпрос. Според някои информации той със сигурност ще получи шанс да води тима и в баражите, които са на 11 и 15 ноември. Според други обаче от Федерацията вече са решили неговото уволнение. Те ще прибегнат до такова само при едно условие обаче - да постигнат договорка с Реал Мадрид за това Моуриньо да води решителните два мача, а след това да се търси постоянен селекционер.

Миналата година по това време имаше точно същия диспут, след като тогава си тръгна Карлош Кейрош, а Специалния отново бе пожарен вариант. Тогава обаче до сделка не се стигна и Пауло Бенто пое тима. Лошите резултати обаче са отчаяли всички в Португалия.

Огромният обществен и медиен натиск именно Моуриньо да поеме тима може и да накара Португалската федерация да проведе разговор с ръководството на Реал Мадрид. Плюс за сделката са и многото играчи на Реал Мадрид в националния тим на Португалия. Пепе, Коентрао и Кристиано Роналдо са неизменна част от отбора. Медиите прогнозират, че ако Специалния поеме отбора, дори и само за 2 мача, то той би убедил Рикардо Карвальо също да се завърне в държавния отбор.

Въпреки информациите и в Испания, и в Португалия, все пак вариантът Моуриньо да поеме родината си остават малки. След освобождаването на Хорхе Валдано той се натовари с още повече работа в Реал Мадрид и едва ли би оставил тима, пък било то и само за седмица, предаде ТопСпорт.