Играчите на Гари Спийд ни надвиха в последен мач от евроквалификациите с 1:0 и окупираха четвъртото място в групата ни с три победи, докато България остана последна.

Петров оценява класата на младите играчи на островитяните, но даде и стимул на ветерана Крейг Белъми да продължава да играе за националния си отбор.

"Те имат играчи като Аарън Рамзи и очевидно всеки знае за Гарет Бейл, той бе страхотен срещу нас. Но не можем да подценим важността на някого като Крейг", сподели капитанът на Астън Вила.

"Вижда се, че е лидер само по начина, по който продължава да играе и да работи здраво. Няма какво друго да правиш, освен да се възхищаваш на хора като него. Помня, че в един момент много хора го караха да се откаже от националния тим на Уелс, защото не се представяше толкова добре. Но той остана силен, запази вяра в себе си и сега можете да видите колко важен за отбора си е. Той продължава да се бори.

Видя се срещу нас и в предишните мачове. Имах късмет да играя в един тим с него, така че знам колко здраво се труди и какъв професионалист е", продължи Петров, който игра с Белъми в Селтик.

Той подкани уелсците да се представят още по-добре в следващия цикъл от квалификации.

"Футболът е много изравнен в момента и въпреки, че ще бъде трудно за тях, ако играят както трябва и имат играчи като Бейл и Белами, те имат доста добри шансове", каза още българският национал, цитиран от БГНЕС.