"Темата национален отбор е много сериозна. Никой не е доволен от това как се представихме в групата. Трябва нещата леко-полека да започнат да се оправят. Няма да е лесно. Необходимо е време та в едно близко бъдеще да имаме отново силен национален отбор.

Но за постигането на това трябва да бъдат съпричастни всички - както треньорите в клубните отбори, началниците в клубните отбори, федерацията и футболистите. Друго нищо ново не мога да ви кажа на тази тема", заяви Пенев на пресконференция днес, цитиран от БТА.

Относно твърденията в медиите, че Пенев със сигурност ще поеме България и вече дори е готов с екипа си и е договорил с БФС заплатата си той заяви: "Знам какво е написано, но не мога да ви кажа нищо конкретно. Изобщо не искам да коментирам в момента националния отбор. Аз не мога да коментирам всяка една информация, която се появява във вестници за мен, да я потвърждавам или да я отричам.

От доста време се тиражира кой може да поеме националния отбор. Такава е ситуацията, че и мен ме вкарват в темата. Интересува ме само това, което става в Литекс. Казах, каквото имах да казвам. Мислите, че проблем в българския футбол е само националният отбор ли?", добави треньорът на Литекс.

Любослав Пенев обаче все пак не отрече категорично появяващите се непрекъснато информации, че ще поеме националния отбор.