Българинът в момента има 99 участия за "червените дяволи" във Висшата лига, а следващото му появяване на терена ще отбележи мач номер 100 за него за шампиона в първенството, определяно от мнозина за най-доброто в света.

Бербатов кара четвъртия си сезон на "Олд Трафорд", има 41 попадения във Висшата ли­га. През миналия сезон стана голмайстор на първенството заедно с Карлос Тевес (по 20 попадения), бе избран в идеалния отбор на сезона, но напо­следък на българина не му вър­ви особено. Той все по-рядко попада в сметките на сър Алекс Фъргюсън, слуховете за трансфер в друг клуб са редуват ежедневно, а в последни­те си 11 мача във всички тур­нири Бербо не се е разписвал.

Той има едва две попадения в последните си 22 участия с екипа на "червените дяволи". За последно вкара на Фулъм в началото на април. Сега Манчестър Юнайтед гостува на Ливърпул в дербито на Ан­глия, но и с Юнайтед, и с предишните си клубове - Тотнъм и Леверкузен, Бербатов никога не е печелил мач на "Анфилд". Не е вкарвал и гол. Въпреки това Митко има някои доста добри спо­мени от срещите си с мърси­сайдци.

През януари Юнай­тед победи с 1:0 за ФА Къп на "Олд Трафорд", а нашенецът направи дузпата за гола на Гигс. Преди около година дой­де и паметният момент, ко­гато на 19 септември 2010 година, Бербатов вкара хеттрик в домакинското дерби за поб­едата с 3:2. Така стана пър­вият играч на Юнайтед след Стан Пиърсън (1946 г.), вка­рал три гола в един мач сре­щу Ливърпул.

Дебютът на Бербо за клуба бе именно срещу мърсисайдци на "Анфилд" през септем­ври 2008 година. Българинът е вкарвал на Ливърпул още през 2002-а, когато Леверкузен отстрани англичаните на 1/4-финал в Шампионската Лига. По над 100 мача за един и същ клуб във Висшата лига имат само двама българи. Ра­достин Кишишев стана леген­да на Чарлтън в периода 2000/07-а, когато записа 179 участия с тима в Премиършип.

Стилиян Петров от 2006-а насам играе в Астън Вила, където е капитан и ве­че има 165 мача във ВЛ. Още българи са играли в английския елит, но не са стигали грани­цата от 100 мача - Бончо Ген­чев, Мартин Петров, Валери Божинов и Светослав Тодо­ров, припомня Novsport.