"Кажете ми един отбор, аз не искам да давам приме­ри, защото всички са адски чувствителни и обидчиви, на който, ако му сменят фла­нелките, да можеш да го поз­наеш. Всичко е поставено на качествата на отделните футболисти. Няма отбор! Отбор е да бъдеш едно цяло, работещ механизъм. Гара Дембеле сега го няма и къде са ни головете? А като изле­зе даден футболист, тимът по никакъв начин не трябва да го бърка. Може да му пад­не нивото с до 5%. Но не мо­же разликата да е 40%, значи не си отбор. Меси не играе в Барселона в някои мачове, но това проличава ли си в пред­ставянето?", заяви пред "Те­ма Спорт" Сираков.

Той разкритикува и политиката да се плащат нере­ално високи заплати.

"За как­ви пари говорим? Във футбо­ла в България се дават смеш­ни пари. В момента в Левски има ужасяващи недоразуме­ния, които взимат ужасява­щи пари за нивото, което показват. Не може отбор с претенции да играе в Европа да отпадне още след първия кръг и ти да плащаш заплати от ранга на 15 хиляди евро и нагоре. Чувам, че има запла­ти от 18, 20, 25 хиляди евро на месец в други клубове! Ама, чакайте, значи не тряб­ва да имаш проблем да вли­заш в групите на Лига Европа и Шампионската лига. Това са нереални пари за продук­та в България. Реално футболът у нас е полуаматьорски. Но и с евтини футболи­сти хептен няма да стане", добави бившият директор.

"Те са взаимосвързани не­щата. У нас схемата е сбър­кана. Взимаме отбор като Литекс - фиксиран бюджет от 5 милиона лева през по­следните 10 години и никога не излизат над него. И вижда­ме Левски и ЦСКА в последни­те 2 години с бюджети от над 12 милиона лева и Ли­текс става шампион. В България тези отбори нямат ни­каква основа, нямат юноши", каза още Наско Сираков, цитиран от Novsport.