Според него със задачата трябва да се заеме англичанин, съобщава "Сън".

Венгер бе определян като фаворит да наследи Фабио Капело начело на "трите лъва", но сега опроверга всички слухове. Той смята, че колегата му в Тотнъм Хари Реднап би бил добър избор за селекционер на Англия, информира Novsport. 

"За мен националният отбор се нуждае от английски мениджър и това ми мнение никога няма да се промени. Ако чужд специалист изведе Англия до триумф на европейско първенство, вие ще кажете, че това не е изцяло английски успех.", коментира вече свикналият с привичките на английските колеги Венгер.

"Хари Реднап е подходящ кандидат – той е англичанин, има опит, готов е, има желание да заеме поста, ако вече сте го избрали. Така че не се чудете какво ще се случи", казва наставникът на Арсенал.

Запитан дали някога Реднап може да поеме неговата родина Франция, Венгер приема въпроса с хумор – "Той знае ли Марсилезата? Първо това го научете".

Венгер не крие, че слага Англия сред аутсайдерите за Евро 2012, особено след наказанието на Уейн Рууни, което го вади от мачовете в груповата фаза на турнира.

"Мисля, че Англия е аутсайдер. Могат и да спечелят, ако извадят късмет във важните моменти и основните им играчи са в страхотна форма."