Домакините победиха с 4:1, въпреки че губеха на полувремето с 0:1. "Чуковете" показаха, че не се притесняват от съперника си и започнаха добре двубоя. Фарес Брахими откри резултата, но Барт, Шоко, Марселиньо и Колев изковаха категоричния успех на Лудогорец. Така, тимът на Ивайло Петев е отново на върха с 25 точки, но точка пред ЦСКА, които се изправят днес срещу Славия. Миньор е на деветата позиция с 12.

Двата тима изиграха много силно първо полувреме. Играха открит, атакуващ и атрактивен футбол с положения и пред двете врати. Гостите от Перник започнаха добре и още в началото наложиха натиск и на няколко пъти атакуваха опасно вратата, пазена от Голубович. Още в седмата минута Брахими, който започна много активно срещата, центрира по десния фланг и намери в наказателното поле Крум Бибишков. Той успя да играе с глава, но бившият страж на Литекс демонстрира завиден рефлекс и изчисти в корнер.

Момчетата на Стойчо Стоев продължиха да доминират и логичното се случи в 11-ата минута. Василев буквално направи за смях Шоко, напредна в наказателното поле сложи топката точно на главата на Брахими, който бе за се колебае разпечата вратата на противника и даде заслужена преднина на своите - 0:1

След този гол обаче домакините реагираха като опарени и постепенно набраха обороти и трайно се настаниха в половината на "чуковете". Те приеха играта в своята половина и разчитаха предимно на кинжални контраатаки, до които обаче трудно стигаха. Новакът в елита на българския футбол се скъса да пропуска, но благодарение на страхотните изяви на вратаря Иван Чворович и добре подредената отбрана не позволиха на лудогорци да изравнят.

Емил Гъргоров на няколко пъти бе в основата на доста опасни положения пред вратата на перничани, но всеки път късметът не бе на негова страна. В самия край на полувремето обаче Коце Марков получи доста спорен втори жълт картон. Той препъна Йордан Минев и главният съдия Таско Тасков моментално вдигна жълтата картичка и му посочи пътя към съблекалните. Това значително направи задачата на "чуковете" още по-трудна. Все пак те запазиха крехката си преднина до края на частта.

Възпитаниците на Ивайло Петев започнаха ударно второто полувреме. Домакините се втурнаха в така още с подновяването на играта и стената, която бяха изградили миньорци, рухна. Александър Барт засече с глава центриране от ъглов удар и порази вратата на чудесно представящия се Чворович. Малко преди това той отрази бомбен удар от влезлият като резерва национал Мишо Александров.

Футболистите на Лудогорец напълно надиграха съперника си. Те владееха топката 61%, непрекъснато пресираха противника, организираха спокойно атаките си и бързоногия Шоко осъществи пълния обрат в 62-ата минута. Той пое топката малко пред наказателното поле и отправи много техничен удар. Топката описа лека дъга и не остави никакви шансове на вратаря. Както през първата, така и през втората част имаше няколко любопитни ситуации. В една от тях Мирослав Иванов се строполи в наказателното поле след съприкосновение с бранител, но съдията справедливо не посочи точката за изпълнение на дузпа, защото се видя ясно, че има игра за топката.

Точка на спора в този мач сложи Марселиньо с гол в 87-ата минута. Той завърши с голяма прецизност бърза така на своите и сам срещу вратаря не сбърка. В добавеното време влезлият като резерва Тодор Колев оформи крайното 4:1 след точно изпълнен наказателен удар, до който се стигна след нарушение срещу Марселиньо, предаде Novsport.