Стилиян Петров игра цял мач за гостите от Бирмингам, но не успя да помогне на отбора си да избегне загубата. Марио Балотели откри резултата в 28-ата минута, когато реализира красив гол от задна ножица след центриране от корнер на Адам Джонсън и разбъркване в наказателното поле.

Две минути след почивката Джонсън удвои аванса на домакините. Той получи пас от Яя Туре и с удар от 15 метра преодоля Шей Гивън. Пет минути по-късно Венсан Компани направи резултата класически, след като засече с глава в мрежата подаване на Джонсън от корнер.

Вила върна едно попадение в 65-ата минута, когато Стивън Уорнък се разписа след пас в наказателното поле на Шарл Н'Зогбиа от дясно. Шест минути по-късно Джеймс Милнър прекърши всички надежди на гостите с прецизен удар от 20 метра. Победата изкачи Сити на върха в класирането с актив от 22 точки.

"Гражданите" се възползваха максимално от ремито 1:1 между Ливърпул и Манчестър Юнайтед по-рано и вече водят с 2 точки на градския си съперник. Поражението пък бе първо за Астън Вила този сезон, предаде Гонг.