Атанас Джамбазки ще е новият треньор на ловешкия тим. Бившият наставник на Ботев (Враца)наследява Любо Пенев начело на шампиона .

Ловеч тази вечер се превърна в изключителен извор на събития по отношение разместванията както в Литекс, така и в националния тим. Скоро след като Любо Пенев загатна, че ще поеме представителния тим, президентът на Литекс Трифон Попов назова името на новия старши-треньор на шампиона.

Това ще е наставникът на Ботев (Враца) – Атанас Джамбазки. На извънредна пресконференция Попов запозна представителите на медиите с  подробности относно това как се е достигнало до решението за назначаването на Джамбазки.

А старши-треньорът на Литекс обяви това на пресконференцията си след победата на шампионите над Лудогорец (Разград). Пенев поясни, че не е изключено да се потвърдят спекулациите, които гласяха, че днес той ще изкара последния си мач начело на Литекс.

"Очаквам тази седмица разговори с Боби Михайлов и не е изключено да не водя отбора срещу Локомотив (София)", поясни Пенев, цитиран от livesport.

Президентът на Литекс Трифон Попов обяви:

"Това нещо го знаехме от няколко дни. Разговаряхме с г-н Джамбазки, предложихме му и той прие. Следим отдавна кариерата му и за момента той е най-удачният вариант. Надявам се той да е треньорът, който ще ни изведе то третата титла в последните години".

"Всичко стана много бързо, дано да свърши хубаво. Утре ще го представим на момчетата. Нямаме време, идва следващият мач".

Силният човек в Литекс Гриша Ганчев бе категоричен и предложи най-изчерпателното обобщение на събитията от града на люляците.

"Новият треньор е Наско, а Любо отива в националния. Това е!".

Не на последно място ето какво заяви новият треньор на Литекс:

"Това е шанс, който идва един път. Всичко стана ненадейно и нямаше как да откажа", заяви Джамбазки след официалното си представяне.

"Започна преди дни и всичко се разви много бързо. Тази вечер ще има разговори за договора. Всичко зависи от резултатите. Ако има добри резултати всичко е добре, ако не - се търсят други варианти".

"Бил съм старши-треньор на Славия, но това е треньорската професия. Не се притеснявам от предизвикателства. Ще дам всичко, за да радвам фенове и ръководство. Самият факт, че съм в клуб като Литекс прави задължително спечелването на шампионската титла."

"Не си правим илюзии, че мачът ще е лек (тук Джамбазки визира следващия двубой с Локомотив София). Тепърва се запознавам със съблекалнята, има време до мача. Първо ще трябва да свършим работата до Нова година. След това ще се мисли на кои футболисти ще се разчита и за кои постове ще ни трябват попълнения. Нека първо се порадват на хубавата победа срещу Лудогорец. Не се притеснявам от напрежението".