"Левски" отбеляза 53 години от трагедията на Витиня, при която в катастрофа загинаха клубните легенди Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков.

"Сините" припомниха, че става дума за двама велики спортисти и личности, които са били пример за доблест и човечност.

Новият треньор Станислав Генчев поднесе венец от името на отбора на гроба на двамата големи футболисти по-рано днес.

Ето и цялото съобщение на столичния клуб:

"Днес се навършват 53 години след трагедията на Витиня. Ден, в който се покланяме пред двама велики спортисти и личности - пример за доблест и човечност.

Имената на Георги Аспарухов и Никола Котков припомнят, че има легенди, които не умират, а тъгата по тях е не е просто тъга по двама велики играчи. Не е тъга само за спортната общественост, но и за цяла България. Защото от загубата на доблестни хора винаги боли.

Гунди и Котков останаха във футболната и обществена памет със своят чар и елегантност. За кариерата им е написано и казано всичко, а победите и попаденията с Левски, и с националния отбор ще се помнят завинаги. Те обаче бяха всенародни любимци, защото притежаваха невероятни човешки качества. Затова и бяха толкова обичани.

Наш дълг е да съхраним паметта и да разказваме за големите им постижения като спортисти и хора, за да предадем достойнствата на техните характери.

"ПФК Левски" се покланя пред паметта на Георги Аспарухов и Никола Котков.

Поклон пред Незабравимите!"