Психологическата война между Барселона и Манчестър Юнайтед вече започна, въпреки че до първия сигнал на първия мач от четвъртфиналите в Шампионската лига има още 19 дни. Дербито на този етап в турнира противопоставя европейските грандове с общо 8 трофея в надпреварата.

Барселона обяви цена от 102 британски паунда за английските фенове, които ще отидат на гостуването в реванша.

Той е на 16 април в каталунската столица, като това е най-високата сума за билет, която привържениците на Юнайтед някога са плащали за мач, който не е финал. Разбира се, отговорът не закъсня и големите организации на запалянковци на "червените дяволи" дори заплашиха с бойкот.

Юнайтед има 4610 билета за трибуните на стадион "Камп Ноу" и клубът намери достоен отговор на безумната цена, обявена от Барселона. Англичаните обявиха същата сума за билет на феновете на гостите за първия мач, като с парите от това завишаване ще субсидират своите привърженици за реванша.

Спечелените средства от гостуващите фенове на Барса в Манчестър ще позволят на Юнайтед да продаде своите пропуски за визитата в Каталуня на цена от 75 лири, спестявайки по 27 на всеки фен.

"По подобие на гостуванията на Валенсия и Севиля в последните 12 месеца, клубът ни взе трудното решение да изравни цената за гостуващи фенове с тази, която ни бе предложена за нашата публика от Барселона - казва се в официалното изявление на Юнайтед. - Допълнителните приходи ще използваме да облекчим нашите фенове за втория мач. Това е решението на клуба ни."