Националният страж на Северна Македония - Столе Димитревски, може да се окаже новият вратар на Барселона.

Той е бил забелязан да излиза от офисите на клуба, а според каталунските медии, трансферът може да се осъществи още в първите дни на новата година.

Към момента 28-годишният Димитревски играе за сензацията на сезона Райо Валекано. Новаците са на четвърто място след 18 кръга, а именно Димитревски е една от основните причини за невероятното представяне на скромния тим.

Очакваната транферна сума ще е между 5 и 10 милиона евро, а поне в първите си месеци на "Камп Ноу", северномакедонецът ще е резерва на Марк-Андре Тер Щеген. Каталунските медии обаче твърдят, че Шави изобщо не е очарован от Тер Щеген и драстичния спад в неговата форма, като през лятото титулярния статут на немеца може да бъде променен.

Иначе преди да попадне в полезрението на Барселона, Столе Димитревски никога не е бил слаган сред големите вратарски имена на континента.

Той започва кариерата си в Работнички (Скопие), а след това прекарва четири години във втория отбор на Гранада, който се състезава в третото ниво на испанския футбол. След това той играеше за каталунския Химнастик, преди да отиде в Райо Валекано, където помогна на тима на спечели промоция в елита.

Димитревски има и 50 мача за родината си, като бе вратар на Северна Македония на историческото за страната участие на Евро 2020.